Gebelikte, bebekte var olabilen bazı anormalliklerin kesin tanısı ve tedavisi amaçlı işlemler bulunmaktadır. Tanısal işlemlerde bebeğin eşinden parça, su veya kan örneği alınarak yapılmaktadır. Bu testlerin en bilineni ve yaygın olarak yapılanı amniyosentez olarak adlandırılır. Amniyosentezde amaç bebeğin içinde bulunduğu amniyon sıvısından örnek almaktır. Bu örnek bebeğin hücrelerini de içerdiği için gebelikte bebekte var olabilecek anomali ya da genetik bozuklukları yüzde 90 oranında tespit olanağı sunar.
Amniyosentez içerdiği riskler nedeniyle yalnızca perinatoloji ve riskli gebelik uzmanları tarafından uygulanmalıdır. Uygulama öncesinde aile detaylıca bilgilendirilmelidir.
Gebelikte tanı koymayı sağlayan diğer işlemler de bulunmaktadır. Kordon villus biyopsisi, kordosentez diğer tanı amaçlı işlemlerdir.
Anne karnına tanı amaçlı girişimsel işlemlerin yanı sıra tedavi imkanları da bulunmaktadır. Anne karnında tedavi olarak adlandırılan bu işlemler Femera Klinik’in tecrübeli perinatologlarının yönetiminde gerektiğinde tam teçhizatlı hastanelerde uygulanabilmektedir.
Bu işlemler;
- Lazer uygulaması
- Radyofrekans uygulaması
- Amniyodrenaj
- Kord klemplemesi
- Akciğer veya mesaneye katater uygulaması
- Çoğul gebeliklerin sayısının azaltılması ( fetosit )
- Anomalili bebeğin kalp atışının durdurulması ( fetosit ) işlemleridir.
Tedavi amaçlı yapılan bu işlemler, gebeliğin haftasına, anne adayının durumuna göre değişiklikler gösterebilir.
AMNİYOSENTEZ HAKKINDA DAHA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ.
Tanısal test ve tedaviler hakkında ayrıntılı bilgi için lütfen iletişime geçiniz.